مهندس علی حیدری کارشناس ارشد بهداشت محیط بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر گفت: 5 مرکز بهداشتی درمانی (مرکز سلامت کار شرکت شرکت پالایش گاز فجر جم ،منطقه عملیاتی نار ، منطقه عملیاتی کنگان ،تاسیسات بندرطاهری و بیمارستان توحید جم ) تحت نظارت بهداشت محیط این واحد قرار دارد که کارشناس ارشد بهداشت محیط از ابتدای سال تا پایان دی ماه سال جاری ، 1340مورد بازدید و بازرسی بهداشتی را از آنها انجام دادند.
مهندس
حیدری اظهار داشت :بازدید215 هزار کیلوگرم مواد اولیه غذایی ورودی به شرکت ها و
460 مورد کلرسنجی آب،بخشی از خدمات انجام شده توسط بهداشت محیط طی مدت یاد شده می
باشد.
وی ادامه داد : از
میزان موادغذایی بازرسی شده 18 هزار کیلوگرم عودت داده شد
.
حیدری
افزود : در طول 10ماهه سال جاری ، 1400 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی توسط
بازرس بهداشت محیط از رستوران ها و آشپزخانه های تحت پوشش نظارتی کشف و معدوم سازی
شد .
وی
تعداد آشپزخانه تحت پوشش را 8 مورد ذکر کرد و اظهار کرد : این تعداد رستوران و
آشپزخانه در طول سال توسط کارشناسان بهداشت محیط کنترل می شوند .
حیدری
با بیان اینکه سمپاشی ، طعمه گذاری و گندزدایی یکی از فعالیت های مهم واحد بهداشت
عمومی و محیط بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر است ، اظهار داشت : در 10 ماهه سال جاری مساحتی
بالغ بر 47 هزار متر مربع مورد مبارزه با حشرات و جوندگان با استفاده از روشهای
تلفیقی و مساحتی بالغ بر 16 هزار متر مربع نظارت بر گندزدایی و ضدعفونی مراکز
درمانی صورت پذیرفته است
.
وی
افزود : از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در 10 ماهه سال جاری 60 مورد بازدید از
استخرها ،18 مورد بازدید از تصفیه خانه های فاضلاب و 27 مورد بازدید از مراکز جمع
آوری و دفع پسماند،10 مورد بازدید و ارزیابی بهداشت محیط بیمارستان توحید جم
،36مورد بازدید آزمایشات شیمیایی آب انجام
شده است.
مهندس
حیدری گفت : تعداد 5 کمپ مسکونی در شرکت پالایش گاز فجر جم و منطقه عملیاتی نار و
کنگان وجود دارد که طی 10 ماهه نخست امسال 35 بار مورد بازدید قرار گرفته است.
مهندس
حیدری در ادامه گفت : حدود 10 کمیته بهداشت محیط طی 10 ماهه سال جاری تشکیل شده
است و حدود 170 نفر ساعت آموزش بهداشت محیط به کارکنان خدماتی و رستوران ها داده
شده است.
مهندس
حیدری در پایان ،مهمترین فعالیت بهداشت محیط بیمارستان توحید را به شرح ذیل بیان
کرد:
الف-بهداشت مواد غذایی
-
کنترل وتدوین نحوه حفظ
زنجیره سرد وگرم مواد غذایی در رستوران
-
کنترل نگهداری وانبارش
مواد اولیه غذایی در انبار وسردخانه به صورت ایمن با رعایت اصول بهداشتی
-
نظارت بر مراحل اماده
سازی ، طبخ وتوزیع غذا
ب-مدیریت آب وفاضلاب
-
انجام آزمایشات
بیولوژیکی، شیمیایی آب آشامیدنی ومصرفی
-
اندازه گیری روزانه کلر باقیمانده
-
پیگیری جهت انجام
آزمایشات از پساب خروجی فاضلاب و پایش آن
ج-مدیریت پسماند
- تدوین برنامه عملیاتی مدیریت پسماند ،تفکیک جداگانه پسمانده های
ویژه بیمارستان شامل عفونی ، غیره عفونی،تیزبرنده،دارویی شیمیایی،بافت نسوج انسانی
-
بی خطر سازی پسماند
بیمارستان ومراکز بهداشتی درمانی شهرستان جم
-
کنترل وانجام آزمایشات شیمیایی وبیولوژیکی از
پسماند خروجی دستگاه بی خطر ساز
-
ثبت روزانه پسماند و تکمیل فرم خود اظهاری جهت گزارش به دانشگاه
علوم پزشکی و سازمان محیط زیست
د-نظارت
بر دستگاه های استریل کننده ومواد شوینده ضدعفونی کننده وگندزداها در بیمارستان
-
کنترل اتوکلاوها - کنترل مواد ضدعفونی کننده
پ-برنامه
مدون کنترل حشرات وجانوران موذی با استفاده از روشهای تلفیقی
ح-ارزیابی
تهویه دربخشها وکنترل دستگاهای تهویه هوا، نظارت میدانی بر رعایت قانون ممنوعیت
استعمال دخانیات