سال مهار تورم و رشد تولید
امروز جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ ۰۸:۴۲
 

اخبار

مصاحبه با داروسازان بیمارستان توحید جم به مناسبت روز داروساز

پنجم شهریور ماه در تقویم ایران به نام کسی نامگذاری شد که بزرگترین خدمت را به عالم طبابت داشت، این روز در تاریخ ایران برای بزرگداشت محمدبن زکریا رازی به نام روز داروساز نامگذاری شد زیرا داروسازان کسانی هستند که می‌توانند توضیحی در مورد تمام جنبه‌های داروهای تجویز شده و اثرات جانبی آنها برای شما داشته باشند. داروسازان تنها کسانی هستند که می‌توانند به شما در مورد اثرات مصرف داروها باهم هشدار دهند. روز داروسازی در مورد شناختن نقش مهم داروسازان است.

به همین مناسبت لازم دیدیم مصاحبه ای با داروسازان بیمارستان توحید جم داشته باشیم تا ضمن تقدیر از زحمات بی شائبه این قشر ، شما را بیشتر با داروساز و رشته داروسازی آشنا کنیم. در ادامه  با خانم دکتر آتوسا پیمانی و خانم دکتر زهرا حاجیان همراه می شویم.
•    لطفا خودتان را معرفی بفرمایید از سابقه کاری خود بگویید.

-    دکتر آتوسا پیمانی هستم وحدود 12 سال است که انجام وظیفه می نمایم .
-    زهرا حاجیان- سابقه 6 سال کار درحرفه داروسازی(2 سال طرح در بیمارستان توحید جم و بقیه در داروخانه های شخصی و مراکز درمانی شرکت نفت)  هم اکنون داروساز درمانگاه خانواده شهید تندگویان

•    لطفا معرفی مختصری از رشته داروسازی بفرمائید.

خانم دکتر پیمانی:
رشته داورسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو ,بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تاثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران های بیماری زا نقش ایفا می کند.

خانم دکتر حاجیان:

داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که به شناخت مواد داوریی , تولید و ساخت دارو ور بررسی وضعیت و اثر دارو در بدن بیمار می پردازد

•    یک داروساز چه وظایفی دارد؟
خانم دکتر پیمانی:

-    بررسی قانونی , علمی و اخلاقی نسخ ارائه شده
-    راهنمایی بیمار در مورد داروهای مشابه
-    ارتباط و مشاوره با پزشکان درمواقع لزوم
-    آموزش به بیماران در مورد نحوه , زمان و فاصله , مقدار و مدت مصرف دارو
-    عوارض ناخواسته و جانبی دارو
-    ادامه یا قطع مصرف دارو و...
-    ساخت و بسته بندی مناسب داروهای ترکیبی و جالینوسی
-    اطمینان از ایمنی و کیفیت و کارایی داروهایی که تجویز شده اند.

خانم دکتر حاجیان
-    یک داروساز وظیفه دارد که نسخ دارویی را از نظر علمی , قانونی و اخلاقی بررسی کند
-    برای اطمینان از مناسب بودن داروهای تجویز شده اطلاعات لازم را در مورد وضعیت بیمار کسب کند
-    در مواقع لزوم ارتباط و مشاوره با پزشکان را داشته باشد
-    به بیماران در مورد نحوه , زمان , مقدار مصرف داروها , عوارض دارویی , نحوه نگهداری دارو موارد احتیاط درمصرف توام با داروها , اطلاعات لازم را ارائه دهد.
-    داروهای ترکیبی را با رعایت اصول بهداشتی و علمی تهیه و به طور مناسب بسته بندی و در اختیار بیمار قرای دهد.
-    تجهیزات دارویی , پزشکی و بهداشتی را همراه با ارائه اطلاعات و راهنمایی های لازم درمورد آن ها عرضه کند.

بیمارستان توحید دارای چند داروخانه می باشد و کار مشاوره دارویی  در این بیمارستان چگونه انجام می شود؟
خانم دکتر پیمانی :

2 داروخانه وجود دارد. یکی در بیمارستان که مخصوص بیماران بستری است و دیگری در کلینیک تخصصی که دارای اتاق مشاوره می باشد و بیماران بعد از تحویل نسخه به این اتاق و نزد پزشک داروساز مراجعه کرده و از نحوه ی مصرف داروهای خود احیانا در صورت تداخل داروهایشان راهنمایی می شوند.

•    خیلی از مراجعین درخواست عدم وجود داروهای خارجی در داروخانه بیمارستان دارند لطفا در این مورد توضیحاتی ارائه بفرمایید.

خانم دکتر پیمانی :

به طور کلی کیفیت و کارایی داروهای ایرانی با خارجی برابری می کند و گاهی داروهای ایرانی می توان گفت که ازمشابه خارجی آن حتی بهتر نیز می باشد و با توجه به اینکه تقریبا کیفیت داروهای ایرانی و خارجی با هم برابری میکند در صورتی که مبلغ داروی خارجی خیلی بیشتر از ایرانی است و مقرون به صرفه نمی باشد. با وجود اینکه در صورتی که دارویی مشابه ایرانی نداشته باشد حتما مشابه خارجی جهت داروخانه درخواست می گردد و از طرفی در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد که بیمار باید حتما از داروی خارجی استفاده کند بعد از پرکردن فرم داروهای کمیباب و تایید توسط متخصص  بیمار می تواند داروی خارجی تهیه و هزینه ها کامل توسط شرکت پرداخت می گردد.

خانم دکتر حاجیان
برخی داروها خصوصا داروهای خارجی به این دلیل موجود نیست که در فارماکوپه نفت لیست نشده است ضمنا به دلیل تحریم ها دسترسی به این داروها با مشکل مواجه می باشد.

•    داروهای ایرانی از نظر کارایی تا چه حد با داروهای مشابه خارجی برابری می کند؟

خانم دکتر پیمانی:
در اکثر موارد با هم برابری می کنند.

خانم دکتر حاجیان :
در این موارد می توان گفت که در سال های اخیر با توجه به بهتر شدن کیفیت مواد ساخت دارو در ایران داروهای جدیدی که در این تولید هشده از نظر کیفیت تفاوت چندانی با داروهای خارجی ندارد و در برخی داروهای خاص وجود دارد که پزشک تاکید م یکند بیمار نوع ایرانی آن را استفاده کند که باعث می شود برای بیمار مقرون به صرفه تر باشد.
در مواردی که کیفیت داروهای خارجی بیشتر از ایرانی است این تفاوت بیشتر مربوط به تهیه مواد اولیه است نه تفاوت در ساخت داروها زیرا صنعت داروسازی و کیفیت ساخت داروها در ایران مطلوب می باشد.

•    دغدغه های شغل داروسازی را چه چیزهایی می دانید؟
خانم دکتر پیمانی :

-    توجه به نقش و جایگاه داروساز
-    بحران های اقتصادی
-    افزایش بی رویه تعداد داروخانه ها
-    پایین بودن سود داروها
-    مالیات های سنگین
-    عدم تعریف تعرفه مشاوره دارویی ناکارامدی بیمه ها در تامین به موقع مطالبات داروخانه ها

خانم دکتر حاجیان :
یکی از دغدغه های داروسازان کم رنگ دیده شدن نقش آن در چرخه درمان می باشد . داروساز با توجه به اطلاعاتی که به بیمار و پزشک ارائه می دهد می توان گفت که نقش مهمی در این چرخه دارد اما متاسفانه در کشور ما این نقش آن طور که باید دیده نمی شود
یکی دیگر از دغده های داروسازان کمبود مواد اولیه جهت ساخت داروها و همچنین کمبود داروهای خاص می باشد که ما در هر دوره با کمبود یک دارو مواجه می شویم که گاهی این داروها برای بیماران حیاتی است.
•    چه فعالیتهای جدیدی در زمینه ی دارو در خدمات دارویی بیمارستان توحید جم انجام می شود؟
خانم دکتر پیمانی:
تخصیص داروخانه تخصصی در بیمارستان توحید و وجود اقلام بیشتر داروهای تخصصی و تهیه و فراهم نمودن تعدادی از داروهای جدید در بازار توسط متخصصین نسخه می شود.
خانم دکتر حاجیان :
تلاش بیشتر جهت رضایت بیماران همراه با مشاوره دارویی و سعی در تهیه داروها مناسب با نیاز بیماران

•    با سپاس از وقتی که در اختیار ما گذاشتید در آخر هم اگر مطلب خاصی دارید بفرمایید:
ضمن تشکر از شما و آرزوی موفقیت روزافزون برای همکاران محترم داروساز و سلامتی همه بیماران و امید به دسترس بودن داروها به مقدار کافی

 

داروسازی 6

خانم آتوسا دکتر پیمانی

داروسازی 5

خانم  دکتر زهرا حاجیان

۷ شهریور ۱۳۹۷ ۲۳:۳۶
تعداد بازدید : ۵,۳۸۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید